Teknologi Pemasaran Semasa

Pernahkan anda terfikir dengan sedikit usaha dari anda akan membuatkan pelanggan anda mempromosikan anda secara percuma? Ya, betul. Ini merupakan ‘trend’ terkini untuk restoran anda dikenali secara terus -menerus tanpa anda mengutarakan apa-apa. Dunia harini tidak dapat dipisahkan dengan ‘check-in’ di mana mana lokasi yang pelanggan anda singgah dengan menggunakan media sosial.

socmed2

1-Sediakan Hashtag Anda

Reka Hashtag yang menyeronokkan dan unik untuk syarikat katering anda. Dan kemudian berikan senarai beberapa hashtag lain yang bersifat peribadi dan berkaitan dengan acara atau syarikat yang anda katering. Letakkan mereka di bingkai gambar yang bagus di samping makanan dan beri pesanan berbunyi: "Semasa mengepos, silakan gunakan hashtag berikut." Hanya mesej yang halus itu akan meminta mereka menghantar, tanpa meminta mereka menghantar.

2-Selesaikan Pembentangan Dengan Tepat

Ketinggian, dimensi, dan warna semuanya penting untuk spesifikasi di Instagram. Tetapi persembahan indah anda mungkin tidak selalu terkesan. Kadang-kala anda perlu menyelesaikan persembahan dengan tepat. Bersedia dengan segala perkakas, papan pemotong, pisau dan mangkuk yang sesuai yang mungkin diperlukan untuk meletak di lokasi. Tetapi elakkan menjadi ‘cliché’ sebagau contoh seperti bunga yang boleh dimakan pada makanan. Anda mahu menonjol, tetapi anda mahu perlukan persembahan yang kreatif, unik dan terkini.

3-Gayakan Pengkakas Yang Anda Gunakan

Pengkakas anda merupakan bakal hiasan kerja anda. Kuali hotel foil adalah praktikal, murah dan bagus untuk makanan dan mengekalkan kepanasan hidangan. Tetapi reka bentuknya tidaklah indah. Namun, ada cara untuk menggayakannya. Pertimbangkan kotak yang boleh digunakan untuk menampal logo restoran anda. Dengan cara ini, sedikit sebanyak mampu menonjolkan idea yang cuba anda sampaikan kepada pelanggan. Pelanggan boleh melihat dengan mudah dan perasan akan logo yang anda tampilkan di bekas hidangan anda.

4- Faktor Pencahayaan

Pencahayaan adalah salah satu elemen terpenting untuk fotografi makanan yang hebat. Oleh itu, semasa proses melengkapkan, fikirkan tentang pencahayaan dan bagaimana pelanggan anda akan melihat meja untuk mereka berfotografi. Anda mungkin tidak mempunyai kawalan di mana makanan anda disediakan, namun penambahan yang anda bekalkan seperti membawa barang-barang lain untuk bersantai di kawasan ini. Bunga, batu, plat kayu dan bahan organik lain akan melembutkan keseluruhan kawasan.

5- Berlatih dan Bersedia

Perniagaan katering amat konpetitif. Oleh itu, anda memerlukan bantuan dari pihak pelanggan anda untuk menyampaikan berita tersebut. Berlatih dengan persembahan anda terlebih dahulu sehingga anda siap ketika tiba di tempat kejadian. Buat jadual contoh sebelum anda membuat sesuatu. Penyampaian anda tidak semestinya menjadi sempurna. Sedikit persiapan terlebih dahulu akan memastikan anda dapat melakukannya dengan betul semasa anda berada di lokasi. Walaupun ketika t anda tidak berjaya dengan anggaran yang besar, anda tetap ingin memberikan kesan yang besar. Ingat bahawa apa-apa yang kurang daripada epik adalah biasa. Pelanggan berkongsi gambar apabila melihat sesuatu yang menarik dan tertarik.

Untuk idea pemasaran restoran, hindari iklan dan rangkaian tradisional. Sapa tetamu anda dan mereka akan membantu menyebarkan berita untuk anda. Luangkan banyak masa untuk memikirkan persembahan akhir seperti membuat menu dan menjual acara tersebut. Perkara seterusnya yang anda ketahui, Instagram akan membantu anda mencari pelanggan anda yang seterusnya. Untuk info yang lebih lanjut sila kunjungi SmartBite.

There has been an error loading the meal. Please try again or contact us