Mengapa pesanan melalui talian penting dan menjadi kelebihan kepada katerer dan restoran.

Sekiranya anda tidak mempunyai pesanan dalam talian untuk perniagaan katering anda, adalah saat yang tepat untuk berhenti sejenak dan mempertimbangkan faedahnya. Berikut adalah beberapa daripadanya:

online

1. Dapatkan Dan Kekalkan Lebih Banyak Pelanggan Untuk Katering

Pada zaman kita yang sibuk dengan jadual kerja, pelanggan katering mengharapkan cara yang lebih mudah untuk membuat pesanan pada saat akhir. Mungkin anda terlepas pandang tentang hal itu, kebanyakan pesanan katering perniagaan dilakukan pada saat-saat terakhir dan untuk memenuhi kehendak pelanggan anda, restoran anda memerlukan kelonggaran dan urusan dibuat dengan segera dan secara dalam talian. Dengan pesanan dalam talian, perniagaan anda mempunyai peluang yang lebih baik untuk bersaing.

2. Menjimatkan Masa dan Wang Kepada Pekerja

Apabila anda menggerakkan perniagaan katering dengan pesanan dalam talian, pekerja anda menghabiskan lebih sedikit masa untuk meninggalkan tugas utama mereka untuk menjawab telefon. Kerana pesanan katering lebih rumit daripada pengambilan, pekerja anda dapat menghabiskan banyak masa di telefon untuk mengambil pesanan tersebut. Ini tidak bagus untuk restoran, yang bergantung pada kakitangan yang sangat cekap. Tetapi dengan bantuan pesanan dalam talian, anda dapat meningkatkan kecekapan pekerja anda dan mengurangkan kos pekerja.

3. Meningkatkan Ketepatan Pesanan

Banyak informasi yang tercicir semasa pelanggan memesan menggunakan telefon. Tetapi apabila anda menawarkan pesanan dalam talian, pelanggan dapat mengatur dan menyesuaikan pesanan katering mereka dengan mudah, yang dapat mengurangkan kesalahan. Selain itu, restoran dapat mengelakkan pertukaran informasi antara pelanggan dan staf sekiranya ada perbezaan pendapat. Dalam jangka masa yang panjang, ini dapat menjimatkan masa, wang, dan sakit emosi.

4. Mencegah Kesilapan Kecil

Bagi sebilangan pelanggan, menjadualkan pesanan katering sangat menarik, terutama ketika berurusan dengan pesanan kumpulan besar, sekatan diet dan anggaran. Kecuali jika anda mempunyai kakitangan yang terlatih yang dapat menjawab semua soalan mereka, banyak perkara boleh terjadi. Apabila pelanggan katering melakukan kesalahan, ini boleh membuat kekecewaan bagi kedua-dua belah pihak. Nasib baik, beberapa platform dalam talian direka khusus untuk menyokong pelanggan dalam aspek rumit dalam memesan katering. Sebagai contoh, SmartBite mempunyai kalkulator automatik, label menu, dan medan untuk memudahkan penyesuaian. Selain itu, semasa pembayaran, laman web akan mengingatkan pelanggan jika terdapat terlalu banyak makanan di nota pesanan mereka

5. Tingkatkan Pengalaman Pesanan Kepada Pelanggan

Pemesanan dalam talian menyumbang kepada pengalaman pelanggan yang hebat, dengan ciri seperti perkhidmatan pelanggan 24/7 dan sokongan digital. Ini dapat memperkuat hubungan pelanggan dengan jenama anda dan juga membina pelanggan yang setia. Sama ada anda memilih untuk bekerjasama dengan vendor pihak ketiga atau menyewa agensi untuk membina sistem pesanan dalaman, pastikan laman web anda jenis mudah alih dan mudah dinavigasi. Juga, perhatikan ciri sistem lain: Adakah ia menawarkan sokongan pelanggan di belakang layar, yang dapat membantu mendorong pelanggan untuk membuat pesanan di laman web anda? Adakah terdapat ciri tambahan lain seperti mata ganjaran? Seperti di SmartBite kami menawarkan kepada pelanggan point kesetiaan. Pelanggan suka barang seperti itu. Pada akhirnya, pengalaman yang lebih baik dapat membantu anda membina kesetiaan dan penjualan.

6. Kumpul Data

Data menyelesaikan banyak misteri, seperti siapa pelanggan katering anda dan apa yang mereka mahu pesan. Dengan mengetahui hal ini, Anda dapat meningkatkan pengalaman pelanggan, meningkatkan strategi pemasaran Anda, dan meningkatkan penjualan. Sekiranya anda ingin memanfaatkan data dengan cara ini, sistem pesanan dalam talian membolehkan anda menangkap dan menyimpan alamat e-mel pelanggan, nombor telefon, pilihan pesanan dan banyak lagi. Gunakan maklumat ini untuk memasarkan terus kepada pelanggan anda melalui e-mel dan teks, berdasarkan apa yang mereka sering pesan. Anda bahkan boleh menggunakan data untuk membuat dan memberikan pengalaman pelanggan yang diperibadikan, yang akan membuahkan hasil.

7. Jaga Keharmonian di Dapur Anda, Elak Kekecohan

Katering memang berbeza. Satu perbezaan utama adalah bahawa pesanan lebih besar. Dan sayangnya, beberapa platform penghantaran makanan gagal dalam ujian kerana mereka direka untuk makanan individu untuk pesanan kumpulan sofa, bukan kumpulan besar. Sukar bagi dapur anda untuk mengeluarkan pesanan katering melebihi 100 orang sebagai contohnya. Terutamanya apabila pesanan disembunyikan dalam aliran tiket yang mengandungi satu pesanan. Ini menyusun aliran kerja, yang sangat penting untuk melancarkan perkhidmatan. Ia juga dapat meningkatkan kos makanan dan pembungkusan.

Berikut merupakan sebab mengapa anda perlu memulakan sistem pesanan didalam talian. Untuk menjadikan kerja-kerja anda lebih efisyen dan tertib. Tambahan pula, SmartBite Malaysia sedia membantu anda. Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan.

There has been an error loading the meal. Please try again or contact us