Bagaimana katering pejabat mampu meningkatkan produktiviti syarikat

Terdapat banyak cara untuk meningkatkan semangat pekerja dan produktiviti, tetapi pilihan yang murah adalah dengan menyediakan katering pejabat kepada kakitangan anda atau menyediakan makanan ringan di dapur. Menyediakan makanan untuk pejabat dapat membantu meningkatkan dan meyakinkan semangat pekerja yang seterusnya dapat memberikan hasil yang baik dan bakal memberikan manfaat kepada anda.

Berikut adalah beberapa sebab bagaimana anda dapat meningkatkan produktiviti pekerja di pejabat dan mengapa menyediakan katering korporat atau makanan ringan untuk pekerja anda memberikan manfaat kepada perniagaan anda.

WhatsApp Image 2020-09-08 at 12.49.02 PM

1-Meningkatkan kolaborasi dan membina hubungan

Katering makan tengah hari membolehkan pekerja berkumpul dan mula menjalin hubungan yang lebih rapat dan positif antara satu sama lain. Mereka akan mula berkomunikasi, berinteraksi dan membina hubungan dengan orang dari jabatan lain. Perbualan antara orang yang biasanya tidak akan berinteraksi dapat menerangi kawasan dalam perniagaan anda yang anda tidak tahu ada permulaannya, atau menjana idea baru.

2-Kembalikan tenaga pekerja

Kita semua memerlukan rehat di tempat kerja, tetapi tidak semua orang mengambilnya. Kita sering melihat rakan-rakan pejabat kita atau pejabat lain memilih untuk makan tengah hari di meja mereka. Ini kerana memberi alasan yang mereka sibuk dan banyak urusan untuk disiapkan dengan segera. Namun, ini mungkin salah satu alasan untuk tidak bercampur dan bersosial antara satu sama lain. Namun sekiranya syarikat menyediakan katering untuk semua pekerja, perkara ini dapat diatasi. Sekali sebulan sudah memadai untuk mengeratka

3-Mampu menaikan moral

Menyediakan makanan percuma kepada pekerja dapat meningkatkan semangat. Ini adalah logik dimana, bila mana usaha kerja mereka sering dihargai dan sering diganjarkan dengan sesuatu. Dengan menjaga moral pekerja, anda bakal dihargai dengan kualiti kerja yang baik dari mereka. Ini adalah kelebihan bersama antara anda dan pekerja anda.

4-Tenaga kerja yang lebih sihat

Pekerja yang sihat lebih produktif dan kurang sakit. Melalui pilihan makanan dan makanan ringan pejabat, anda juga dapat membuat dan mempromosikan persekitaran makanan yang sihat di tempat kerja. Selalunya terlalu mudah untuk mengambil makan tengah hari cepat yang tidak sihat dan tinggi karbohidrat, tetapi dengan ramuan makan tengah hari yang seimbang dan sihat, anda dapat meningkatkan daya otak sebanyak 20% dan menyediakan lebih banyak kerja. Memakan makanan yang sihat dan seimbang sepanjang hari bekerja dapat membantu:

  • Meningkatkan kepekatan
  • Menaikkan mood
  • Mengatasi keletihan dan membantu anda sentiasa cergas
  • Menaikkan ingatan
  • Meningkatkan penglibatan dan semangat pekerja

Berminat untuk menawarkan katering pejabat untuk kakitangan anda atau ingin menyimpan sesuatu di pantry? Bercakap dengan kakitangan katering korporat yang ramah dari SmartBite hari ini di talian 1800821881. Atau 'Whatsapp' kami segera. Dengan akses kepada lebih dari 200 katering korporat di Malaysia kami sedia untuk memenuhi permintaan anda. Custom menu juga kami sajikan.

There has been an error loading the meal. Please try again or contact us